Fotograf Katja Elmén  mer info på www.zinq.se eller vill ni boka en fotografering maila mig

Fotograf Katja Elmén  mer info på www.zinq.se eller vill ni boka en fotografering maila mig

 

Modell Josephine
make up och hår gjorde jag
styling  Dena Gevarez

 


Fotograf Katja Elmén  mer info på www.zinq.se  eller vill ni boka en fotografering maila mig

Fotograf Katja Elmén  mer info på www.zinq.se  eller vill ni boka en fotografering maila mig

Jag måste dementera alla rykten om att jag har blivit kidnappa av någon ailen sekt.

Även om tanken på att gå med i scientolog lockar den så kallade avgiftningen lockar. Men för att klara den dieten måste de nog låsa in mig och tappa bort nyckeln och efter några veckor skulle jag komma ut med en kropp som Katie Holms. Men jag skulle nog sluta som Lisa McPherson. Men om det skulle funka och om jag verkligen kan skriva på för medelmskapet. För att bli medlem måste man skriva ett kontrakt på en miljard år. Tänk om jag inte lever i en miljard år…

Sen lockar inte det att jag skall börja längst ner på deras skala och betala massa pengar utan att veta om jag kommer komma upp till toppen på skalan och vad händer då?

 

Tankarna är många och orden är svamliga och jag tänker blida min egna sekt vill du vara med Anna?

 I min sekt kan du få ligga på din spikmatta hela dagarna om du vill.

Ps min katt har fått piller men det låter fortfarande som om hon skriker mamma mamma mamma åt mig hela dagen.


Löpande skrikande siamesblandning till katt. Och städ tokig mamma.

Denna vecka har varit full med stök och bök.

Maskrosor, myror och paddor har vi slagits med ute i trädgården.

Idag  hann jag knappt slå upp ögonen innan jag kastade mig ut i förrådet mån om att vara först in och slåss mot kaoset som  fyllde förrådet från golv till tak.

I nästa  10 timmar rensade och kastades saker, Kläder och skor rykte tavlor kasserades och även saker jag börjat med att försvara  som otroligt viktiga åkte i soporna innan dagen var slut.

Två tavler hittade även in. En av dem var jag inte ens medveten om att jag hade målat.

 

Gårdagen bestod av att jag kastade mig upp och stack huvudet in i kylen och sen kedjade mig fast framför spisen tills alla 10 vuxna och 6 barn satt till bords. Lite vin hann jag få ner innan jag slocknade med en bok i handen.

 

Helgens största trauma var när jag knässkurat väggar fönster golv i sovrummet bara för att FONDA Skulle få för sig att pissa på det ny skurade golvet och där efter la någon av mina katter en strategis spya bland sladdarna vid min säng.

HAR MINA DJUR NÅGOT EMOT  MORMORS INKÖPTA SKURMEDEL eller har de bara drabbas av en ren chock.

Anna jag vet att jag har varit en dålig bloggare men jag har varit långt långt borta. Jag bara tog semester från mig själv men nu skall jag kasta mig åt vargarna igen för här hemma blir inga golv rena och vart jag än går kommer kaoset åter när jag vänder ryggen till.

 

Innan jag tar mig ann min bok vill jag fråga vad fan skall man ha maskrosor till och varför utrotar vi inte fästingarna. Fotograf Katja Elmén  mer info på www.zinq.se eller vill ni boka en fotografering maila mig


Fotograf Katja Elmén  mer info på www.zinq.se eller vill ni boka en fotografering maila mig

Fotograf Katja Elmén  mer info på www.zinq.se eller vill ni boka en fotografering maila mig
Jag har varit och tagit igen mej ett slag
på ett hem för såna som jag
Dom sa, jag behövde vila ett tag
Sen skulle allting bli bra
Men jag sover med öppna ögon
och jag vilar med öppen mun
Och så vitt jag förstår är det tvärtom så
att det blir värre för var sekund

Överstesystern frågar mej snällt:
"Hur står vi till idag?"
Jag vet inte alls hur jag själv har det ställt
men hon ser ut att må bra
Så när jag böjer mej fram och viskar
att jag mår väl som jag måste må
så nickar hon glatt och ger mej ett skratt
och låtsas som om hon förstår

Idag är imorgon och igår är idag
Det är inget som skiljer dom åt
Om jag har varit här en månad eller massor av år
det kommer jag knappast ihåg
Men om det är nånting, man önskar sej 
nånting, man skulle vilja få
så kommer det nog i morgon, ska du se
eller också tog det slut igår


Därför måste man se upp och va noga med
allt som man inte gör
när man leker i deras lekar
och spelar i deras spel
För här inne, liksom där utanför
är det rätta oftast fel
HOOLA BANDOOLA BAND

Nu vet vi att linda får en liten flicka... Ja ja hon må vara beräknad i oktober men jag tänker göra mitt bästa för att få en super födelsedags present.
Fotograf Katja Elmén  mer info på www.zinq.se eller vill ni boka en fotografering maila mig

Senaste böckerna.Jag får igenom böcker i en takt så att biblioteket inte hänger med .Förra veckan hann jag med 4 böcker.

 

Under skalbaggens bo

Av Mary Willis Walker.

Förlagets beskrivning

En religiös fanatiker och hans sektmedlemmar har kidnappat elva skolbarn och deras busschaufför. De hålls inspärrade under jord och tidsfristen på femtio dagar börjar löpa ut. Desperationen bland polis och anhöriga breder ut sig och inga argument i världen kan förmå profeten Samuel Mordokai att släppa sina "oskyldiga lamm".In på arenan träder den orädda kriminalreportern Molly Cates, Vietnamveteranen Jake Alesky och en nunna omskolad till FBI-agent.

Skall de tillsammans kunna komma profeten in på livet medan klockan obönhörligen tickar vidare?

 

***  får boken.

Jag tror ibland att jag tänker för mycket. Jag analysera sönder vissa böcker tänker för mycket på om det är trovärdigt eller inte … Jag stör mig på hur tydligt det är var histiorien är på väg. Jag vet slutet innan jag nått mitten av boken. Kanske de beror på att jag konsumerat många böcker av detta slag.

Boken får mig att tänka på en annan bok med gisslan tagande som jag tycker var betydligt bättre och mycket mer spännande.  /K

 

 

Tyst Gisslan

av Jeffery Deaver

 

class="MsoNormal">En grupp döva flickor är på väg till en poesiafton på teckenspråk när bussen kidnappas av några förrymda straffångar. De tas till gisslan i ett gammalt slakthus som snart omringas av poliser och FBI:s bästa förhandlare Artur Potter. Ledaren för fångarna är sociopaten Lou Handy som har flertalet oskyldiga liv på sitt ansvar. Detta bekommer honom dock inte nämnvart, och han börjar snart göra allvar på hotet att döda en flicka i timmen om han inte får sina krav uppfyllda.

den får **** av mig

 

 

 

Jag vill inte dö, Jag vill bara inte leva.

Av Ann Heberlein

Förlagets beskrivning

En äkta apori, ett olösligt filosofiskt dilemma, en ångestskapande situation i sig bortsett från att det oftast är min ångest som driver mig mot insikten att livet är värdelöst och slutsatsen att det bör ändas. Det gör för ont. Ibland. Ibland är det bara outhärdligt. Denna vardag. Denna tristess. Detta fula liv. Det banala. Det dumma. Allt som ni inte förstår. Förlåt. Det var onödigt. Förlåt.

Ann Herberlein ,teologie doktor i etik, fick med sin förra bok Det var inte mitt fel om konsten att ta ansvar en stor publik. Hon har undervisat vid universitet, är en ofta engagerad föreläsare i etiska frågor och är också mycket verksam som debattör och skribent, bland annat i Sydsvenskan och Expressen.Ann lider sen tjugoårsåldern av den psykiska sjukdomen bipolär typ 2 som tidigare kallades manodepressivitet

 

 

***** Jag grät mig igenom halva boken. Det var så befriande att höra någon annan sätta orden på plats. Det kändes som om Ann läste mina tankar.

Vill citera meningar från denna bok men det får bli en annan dag. /K

 

Fyrmästarens Dotter

Av Ann Rosman

Förlagets beskrivning

Det var som om murbruket inte längre orkade bära den tunga hemlighet som stenhuset så länge bevarat. Innanför väggen fanns ytterligare ett rum som en gång hade tillhört fyrmästarens familj. I dunklet därinne låg en människokropp. Ansiktet var vänt mot dem som om de varit väntade.

På den lilla ön Hamneskär utanför Marstrand pågår ett intensivt arbete med att ställa i ordning den nya turist- och konferensanläggningen. Bostäderna för den tidigare fyrpersonalen på ön ska rustas upp och den renoverade krinolinfyren Pater Noster från 1868 ska återbördas till sin ursprungliga plats. Det är april och invigningen närmar sig.

Två polska murare håller på att reparera den inre väggen i fyrmästarbostadens matkällare när de får en mycket obehaglig överraskning. Väggen ger plötsligt vika och i utrymmet bakom vilar kvarlevorna av en man. Kroppen är välbevarad men har av allt att döma legat där länge.

Karin Adler, vid kriminalpolisen i Göteborg, får hand om utredningen. Till en början har man inte mycket att gå efter bara en förteckning över försvunna personer och en vigselring. Det blir inte heller bättre av att Karins förhållande med sambon Göran är på upphällningen och att relationen till den fyrkantige kollegan Folke närmar sig kokpunkten. Allt medan mystiken kring den döde mannen tätnar. Vem är han? Och varför har han blivit inmurad?

 

** får den men det är knappt. Men än en gång tror jag att det är mitt konsumerande av så kallade Kriminalromaner som förstör för mig.

Denna kunde jag inte riktigt förutse slutet men den kändes gnattig och uttjatad

Eller rättare sagt  kändes som om författaren satt sig ner och tänkt vilka ingrienser behövs för att göra en svensk spännande roman och sen blandat ihop allt och där igenom försökt sitt bästa för att nysta upp allt mot slutet att det bra kändes blaha blaha. Nazzister  Tanter på 80 år med gevär korruperad polis och ett skepp fullt med guld på havets botten.  Historien kunde ha varit bra om man bara minskat ner på allt. / K

 

 

Darling Jim av

Christian Mørk

Förlagets beskrivning

I sin succéroman har Christian förenat magi och verklighet på ett sätt som förfört både läsare och kritiker i Danmark. Hans berättelse är en andlöst spännande modern saga där mörker varvas med ljus, kärlek med grymhet, längtan med skräck.

 

Efter den dag då en ung man vid namn Jim kör in i den lilla irländska landsortsstaden Castletownbere på en knallröd motorcykel blir livet aldrig mer sig likt för de föräldralösa systrarna Fiona, Róisín och Aiofe. Jim trollbinder dem med sina sagor, särskilt den om prinsen som förvandlas till varg och inte kan bestämma sig för om han ska älska eller döda den kvinna som försöker rädda honom. Men samtidigt börjar systrarna ana att den skicklige sagoberättaren

döljer något - att det inte är en slump att unga kvinnor gått en hemsk död till mötes där Jim dragit fram

*** kanske ****

 

Börjar men  en smaskig historia.. Gammal tant hittas död/ mördad i sitt hus.

På övervånningen i 2 låsta rum hittas liken av 2 unga kvinnor som kedjas fast och misshandlas till döds.

Tecken på att ytterligen en fånge funnits i det hus men polisen står handfallna.

Var och varför har detta hänt.

 

En postanställd hittar ett brev med okänd adress och där finner han en dagbok och istället för att lämna det till polisen försöker han klura ut vad som hänt.

Ganska löjlig berättelse men Christian får mig att komma in i en blandning mellan saga och slaskig kärleks roman./K

 

 

 

I den innersta kretsen

Av Viveca Sten

Förlagets beskrivning

Startskottet till Gotland Runt avfyras utanför Sandhamn en solig julidag. En stor Swanbåt ligger längst fram, men plötsligt faller den av. Skepparen är skjuten, mitt på öppet hav.

 

Offret visar sig vara Oscar Juliander, framgångsrik seglare och vice ordförande i Kungliga Svenska Segelsällskapet. På ytan en känd och etablerad advokat, men skenet bedrar.

 

Thomas Andreasson och hans poliskolleger börjar kartlägga Julianders liv, och de förs in i överklassens salonger bland hemligheter och lögner. Med sina juridiska kunskaper ser Nora Linde de dolda sambanden. Samtidigt försöker hon att hålla ihop ett alltmer ansträngt äktenskap.

Så mördas ytterligare en av segelsällskapets ledamöter ?

 

** vek *** om jag skall vara väldigt snäll. En banal och tråkig historia.

Jag blev grymt besviken då jag gillade Vivecas bok I det lugnaste vatten/ K

 

Nu börjar det närma sig kväll och jag vet inte vilken bok jag skall ta, svårt att hitta något jag inte läst. ge mig gärna förslag på bra böcker.

Jag tar mig  nu an

En chans för mycket av Bodil Mårtensson


jag tänkte att jag skulle lämna ut mig.
jag har fått diagnosen manodepresiv. men nu är jag så kallad botad.
men under min första tid utan kickar skrev jag dessa.
varför jag känner att jag kan lämna ut mig är att jag har funnit ro i min själ
..........................................................................................................

Droga min själ
Döda min smärta
Förgör mina tankar
Droga min själ 

Hjälp mig att andas

Som om syret inte når mina lungor
Om jag bara kunde öppna upp
Så att jag fick luft.
............................................................

Bort kastad utelämnad och skör
Känslan ekar i mig som en elak kör

Jag vet att jag gjorde mig förtjänt av ditt förakt
Efter allt jag gjort och sakt

Största rädslan den är
Att du inte skall mig minnas som annat än just det där.
..............................................................................................

Död smärta och befrielse
Snälla ta mig här ifrån denna eviga dimma
jag orkar inte mera.. 
När ska jag börja fungera
Denna skadade själ verkar aldrig helas jag orkar snart inte mera.
Varje dag känns som en evig kamp
..............................................................................

Fan ta dig som inte förstår
Fan ta dig som inte orkar mer än mig
Fan ta dig för att du också tar din plats
Fan ta dig för att du inte orkar ta hand om mig
Fan ta dig för att du inte kan rädda mig
Fan ta dig för att du inte starkare än mig
Fan ta dig för att du inte kan bota mig
Fan ta dig för att du inte kan säga att det ordnar sig
Fan ta mig

................................................................................................ 


Jag har skrikigt ut min smärta
Jag har slagits mot demoner
Men nu vill jag le igen
Så jag torkar min tårar
Pusslar ihop dessa skärvor av min själ

.......................................................................


Förändra och rädda världen var mitt kall 
Förändrades världen eller vad gjorde mig så skör och okontrollerad 
En gång var jag stark och full med kärlek och liv
Jag undrar var den flickan tog vägen och förvandlas till denna självömkande offer
Från att förlåta till att klandra 
Att hitta felen hos alla andra
Detta är inte jag
Snälla hjälp mig tillbaka 

Manisk, mani och magisk
En gång levde jag i den 
Full med färger och liv
Men verkligheten tog mig i sitt grepp

Det var inte tillåtet att så känna
Att i den bubblan leva
Att piller skulle bli min räddning 
Var vad de sa
Det dämpade all min lust
Ersatte den med skuld

Men nu är jag fast i detta piller träsk
Här ska jag nu leva
I denna grådaskiga sörja till liv.
Målet säger det är att bli normal
För att passa in i en mall 

Min största rädsla dit styr de mig

.................................................................

Kom 
Kom närmare
Låt mig känna din andedräkt mot min hals
Kom
Kom hit 
viska i mitt öra 
Ljuva ord som berusar mig
Kom 
Kom till mig
Låt mig känna din hud nära 
och låt mig njuta av dig

.....................................................

jublande 
lekande
trevande 
smekande
utforskande
sökande
framåtsträvande
brinnande
berusande
brådskande 
glödande
snokande 

betryggande
tafsande
så vill jag ha dina händer på min kropp

tillgänglig

begärlig
sexuell
villig
vild
...................................
till Georgios min man


Du är mitt allt 
Min trygghet min kärlek mitt liv
Hur sätter man ord på sina känslor 
När känslorna är större än en själv
Jag har gjort dig ont
Jag har spottat och smutsat ner dina känslor
Jag har sårat din stolthet

Vad var mitt försvar 
Hur kan man någonsin försvara något som man inte kan förstå själv
Tro aldrig att jag inte älskat dig 
Jag har alltid älskat dig mer än livet
Men jag har varit vilsen förvirrad och mitt förstånd har varit förlorat

Vart jag än går vart jag än förvirrar mig är du där och leder mig hem

Du är mitt lugn. Du är mitt förflutna mitt nu och min framtid.


Som du säger våran kärlek är större än detta.
Och även om jag förlorar fotfästet så fångar du alltid upp mig igen och igen

Älskling förlåt mig för att jag någonsin tvivlade på oss.
Tack för att du hämtade hem mig.
........................................................


Din kärlek är så vacker
Din kärlek är så ren

Genom dina ögon vill jag lära mig se mig själv
Du tror på mig 
Du ser igenom min sjukdom 
Du ser den flickan som en gång brann
Som dansade barfota i månens sken

Du har alltid låtit mig flyga fritt
Och med din kärlek har jag alltid hittat hem


Studerande mannen vid min sida
Så vacker så stark men ändå så skör
Låter mina fingrar stryka bort håret från hans ansiktet
Jag beundrar och njuter av denna stund
Så många nätter jag har legat och memorera varenda 
Linje och drag i detta ansikte ändå tycks jag aldrig bli mätt av denna sköna varelse vid min sida…

.............................................................

Var är mina drömmar
Var tog de vägen
Var det något jag fick byta ut mot att ha dig i mitt liv

Är det meningen att jag ska bygga upp nya 

Var är mina drömmar vem tog dem ifrån mig
Var det kanske aldrig mina att ha utan fick jag bara låna dem
GE MIG TILLBAKA mina drömmar jag orkar inte med detta mörker av förtvivlan och förvirring ge mig mina drömmar så jag vet vilken väg jag ska ta
.........................................................

Varför måste jag känna så mycket
Varför kan jag inte stänga av 
Varför älskar jag så lätt 
ändå har jag ingen kärlek över till mig själv

.....................................


tss haa ingen kom nog hit ner men det känns skönt att dela med sig av 
en manodepresiv tankar. 

RSS 2.0